måndag 22 april 2013

Recept på lingonlimpan

Det här receptet har många frågat mig om så här kommer det.

Det är ett extremt simpelt bröd att baka, eftersom det är en smet och inte en deg så behöver det inte knådas och kladdas. Bara röra ihop och skicka in i ugnen :).

Du behöver
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2dl grahamsmjöl
1 msk bikarbonat
1tsk salt
5dl filmjölk
1/2 dl ljus sirap
1 st normalstor morot
1 dl lingonsylt
1/2 dl färska eller frysta lingon (Det går bra utan också)

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt i en stor bunke.
Blanda i resten av ingredienserna .
Häll upp smeten i två smorda brödformar för låga bröd eller all smet i en form för ett stort bröd.
Grädda bröden i ugnen ca 1 timma gör du ett stort bröd så brukar jag ha det i ugnen ca 10-15 min extra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar